Képzelt Nyílt Levél Vona Gábornak Ilan Mortól

by Dr. David Mandler

Kedves Vona Ur,

Eloszor is, elnezeset kerem, hogy ekezet nelkul irom a valaszlevelemet, de nalunk az izraeli nagykovetsegen nincs ekezetes klaviatura. Szerencsemre azert nem csak heber karakteres van. Kedves levelet olvasva meg kell jegyeznem azt, hogy On egy mennyire udvarias, illemtudo, es korrekt nyilt levelet irt penteken. Azt meg egy ovodas is tudja, hogy ha az ember valaszt akar magankerdesere egy nagykovettol akkor az csakis nyilt levellel erheti el. Termeszetesen levelenek minden sorabol kisul az, hogy On tenyleg hozzam cimezte szavait es nem pedig a sajat eloiteleteiben megrogzott es mar betegesen Izrael ellenes taboranak.

Eppen ezert nem allhatom meg, hogy ne vessem magam a kompjuternek igy a sabbat kimenetele utan es Hanuka unnepenek bejovetelevel. Hiszen mi mas dolga is lenne egy izraeli nagykovetnek Budapesten. Meg a sajtofonokom is azt mondta, hogy nekem nem kellen Vonakodnom.

Nagy oromomre szolgal az, hogy Gyöngyösi Márton „nagy vihart kavart” parlamenti felszólalásában elhangzott szavai „nem fedték a felszólalás igazi szándékát” ahogy ezt irja (igen, az ekezetes reszt az index.hu-rol masoltam ide). Mar kezdtunk aggodni, hogy Izrael allamaval szembeni melyseges gyuloletet ravetiti a magyar zsidokra. De nem, szerencsere ez nem tortent meg. Milyen jo tudni, hogy a magyar zsidosagot semmilyen diszkrimitativ lepesekkel nem szandekozza sujtani esetleges kormanyra jutasa eseten. Bizonyara nem fedi a valosagot az sem, hogy a Jobbik part letezese ota az antiszemitizmust es holokauszt tagadast tuzte zaszlajara.

Engedje meg, hogy megkerdezzem azt, hogy akkor mi a valosag.

Csak az izraeli-magyar kettos allampolgarok jelentenek potencialis nemzetbiztonsagi veszelyt Magyarorszagra? Es mi van a pirez-magyarokkal a roman, szlovak vagy netan irani-magyarokkal? Miben rejlik ez a veszely? Azt tudjuk objektiv es minden esetben a valosagot fedo internetes hirportaljuktol–a kuruc.info-tol–hogy mar evek ota Jeruzsalemben magyar nyelvre oktatjak az ottani fiatalsagot hiszen Magyarorszag ma a lehetosegek orszaga! (Egyuttal akkor elnezest kerek, ha magyartalan kifejezeseket hasznalok; Jeruzsalemben igy tanitottak engem is). Lehetoseg nyilna arra, hogy az onnan elmenekulo tomegeket–akik sajnos nem latjak, hogy mennyire fantasztikus az Orban-rendszer altal elert Magyar gazdasagi csucsteljesitmeny–pajszlis jeruzsalemi emberekkel helyetesitsuk. (Es ki nem tudna, hogy Izraelt csakis pajeszos emberek lakjak)? Azt is volt szerencsek olvasni ugyanott, hogy “a zsidok” mekkora veszelyt jelentenek a vilag (es annak kozepe, Magyarorszag) szamara politikailag, erkolcsileg, gazdasagilag es vallasilag. Megnyugvassal konstatalom, hogy minden mas szempontbol a zsidosagot artalmatlannak velik.

Ironikusnak nem mondhato leveleben ez all: “Tanulni egyáltalán nem szégyen, és mi, magyarok szeretnénk most tanulni másoktól. Különösen olyanoktól nem szégyen tanulni, akik saját országukban mindig fontosnak tartják a demokrácia, az egyenlőség és az igazságosság elveinek érvényesülését, és ezen álláspontjukat más országok felé is készek és képesek képviselni.” (index.hu) Levelet olvasva szegyenkezve kell bavallanom, hogy inkabb nekem, nekunk Izraelieknek, kellene Ontol tanulnunk. Honnan mastol mint a Jobbiktol tanulhatnank mi meg azt, hogy orszaghatarainkol belul az altalunk ellensegnek velt, pusztan az etnikai, nemi vagy vallasi hozzatartozasaval masnak itetelt emberekkel hogyan is kell banni.A magyar ciganysagrol igazan peldakeppen beszelt eddig, valahanyszor mikrofon ele engedte a magyar media. Taborokba zarni, allami tamogatastol megfosztani, “megnevelni” meg veletlenul sem szandekozik senkit. Egy felkatonai fasisztoid szervezetet felallitani ugy, hogy betiltasa utan is eletkepesen mozgositani tudja bizony honnan mashol tanulnank mint a Jobbiktol? A sajtoszbadsag megorzeset es a szabad velemeny nyilvanitast honnan mashol tanulnank mi meg mint attol a Jobbiktol amely bebortonozne azokat akik a homoszekszualitast nepszerusitenek. A massag teszteletet es a demokracia szeretetet honnan mashonnal tudnank megtanulni mi, Izraeliek, mint az On emberszereto es humanitasarol vegtelenul ismert partjatol?

Talan az izraeli-arabokkal (akik Izraelben egyenjoguak, igy a birosagban, a parlamentben, es a rendorsegben is reprezentalva vannak) is ugy kellene bannunk ahogy a Jobbik kedve szerint banna a magyar zsidosaggal esetleges kormanyra keruleset kovetoen. Bizonyara akkor is csak az izraeli-magyar allampolgarok listajat szeretnek rogziteni, hiszen azok az emberek feltetlenul a nemzet biztonsagat kockaztatjak azzal, hogy penzuket a magyar gazdasagba fektetik be. Igazuk van: szolnunk kell, hogy ne mergezze az izraelbol szarmazott dollar a szent magyar gazdasagot! Minek az Magyarorszagnak? Van ott eleg penz igy is.

Kerdesere valaszolva: izraeli kepviselo csak olyan izraeli allampolgar lehet aki lemond minden mas allampolgarsagrol. Viszont abban az esetben ha az illeto olyan orszag allampolgara amelynel az allampolgarsagrol valo lemondasi jog nem letezik akkor az a szemely leteheti az eskut es szolgalhatja izrael nepet meg ugy is, hogy mas allampolgarsaggal rendelkezik (Article 16A, alap torveny). Bizony az izraeli jogi helyzet es az On partja altal eloterjesztett otlet kozot meg a vak is eszreveszi az egybeesest. Mi is csak egy orszag allampolgarjait tiljuk ki a parlamentbol, hiszen a szemunkben az egesz vilag egy orszag. Talan Magyarorszagnak is bekellene iktatni egy ilyen jellegu torvenyt, es igen, csakis Izraellel szemben, hiszen Magyarorszag foggal es korommel kuzdott az ellen, hogy szlovak, roman, szerb, es ukran ember magyar allampolgar is legyen. Eloszor is, a legnagyobb veszelyt tenyleg az a bizonyara jelentos szamu izraeli allampolar jelenti Magyarorszag szamara akik a magyar parlamentben lapulnak. Szinte semmi eselye annak, hogy barmifele nemzetbiztonsagi veszelyt jelentene az nehany szlovak, roman, szerb, es ukran allampolgarsaggal rendelkezo ember aki az elmult evben magyar allampolgarra valt.

Vegezetul azt kerem, hogy a jovoben ne vonakodjon (vagyis, mindig csak Vonakodjon) . Mindig irja le amit gondol, hiszen csakis igy tudhatja meg a vilag, hogy On igazabol egy kedves, rendes, es semmi fele diszkriminaciot nem turo ember.

Vegtelen es kimondhatatlan tisztelettel,
I.M.
12/08/12

Irta: Mandler David

Advertisements